Wie zijn wij

Wij zijn Kitty en Benno, wij hebben twee kinderen, Michael en Christian, dit jaar worden ze 15 en 12 jaar oud. Wij wonen samen met onze honden Luna en haar dochter Romy in Amersfoort. Luna (zwart) is een Barbet van vier jaar oud. Romy (bruin) is geboren uit ons eerste nestje in 2020. 

In eerste instantie zijn wij aan een hond gaan denken omdat onze jongens dit heel graag wilden. Zij wilden er natuurlijk wel voor zorgen en ook uitlaten. Maar nuchter als we zijn, vermoedden we toen al, dat dit anders zou gaan uitpakken….. 

Dit was een van de redenen wat ons tegenhield. Verder de zorg, de stank in huis en op de poep verheugden we ons ook niet. De kids waren uit de luiers en dat was fijn! 

Maar wij gingen toch het fenomeen hond onderzoeken. Wij vonden een langharige hond leuk. Dan kom je snel uit bij de moderne hond, de Labradoodle. Misschien zelfs de Australian Labradoodle. Op de site’s zagen ze er geweldig uit maar daar een nestje mee fokken werd onmogelijk gemaakt door vreemde regels.  

Aangezien Kitty bij haar thuis vroeger verschillende nestjes had meegemaakt met Yorkshire Terriërs was dit toch wel een wens. 

Benno kwam met de Barbet aanzetten, die er natuurlijk ook geweldig uitzien. Alleen voor Kitty was dit een hele grote stap, met name de grootte. Van een Yorkshire naar een Barbet dat is nogal een verschil! We hebben drie jaar gewacht en met tussenpozen hebben we dit opnieuw onderzocht. De Barbet bleek nagenoeg niet te stinken en niet te verharen! Het was een familie hond, zacht van karakter en scheen ook nog weinig te blaffen ook. Alles wat we lazen over het ras sprak ons aan. 

Op YouTube zagen we allerlei filmpjes van Aragon, een Barbet. En langzaam maar zeker werden we helemaal verliefd op hem. Hij was zo stoer en toch ook zo zacht en zijn baasjes deden allemaal hele leuke dingen met hem. We hebben genoten van Aragon in de sneeuw, op de boot in de bergen en aan het spelen met een baby! 

Toen er in onze directe omgeving een nest puppy’s waren, ook al waren dit andere honden, waren we om. Wij wilden een hond en wel een Barbet! 

En zo kwam Luna in ons leven. Een zachte lieve hond die, dat bleek al snel, superslim was. Ze heeft met ons allemaal een andere band. Ze is dan ook blij met wie er dan ook thuis komt. 

Outdoors Honorine, het hondje wat we toegewezen kregen. We waren direct verliefd!

Ze luistert heel goed en is toch niet saai want ze is ook wel eens ondeugend. De jongens gaan niet zo vaak met haar lopen als ze zelf bedacht hadden maar ze spelen wel met haar. Met Kitty traint ze Obiedience, hoewel zij zelf Agility, nog leuker vond. Luna gaat heel veel mee en natuurlijk ook mee met vakantie. Ze kan ook een paar uurtjes alleen zijn of even in de auto wachten (als het met het weer gaat). Wij alle vier zijn stapelgek op haar en ze is echt een licht in ons leven.