Nest 2020

Mogen we je voorstellen aan: Bruno! (Konstelaceja Malej Nieszwiedzicy Fazi ) En daaronder natuurlijk onze eigen schat Luna! (Outdoors Honorine)

De zoektocht naar een goede reu was niet een gemakkelijke. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. Omdat in Nederland de meeste Barbets op de een of andere manier verwant zijn, is het vinden van een reu best lastig. De honden die beschikbaar zijn als dekreu worden dan ook vaak volledig uitgenut. Daar komt bij dat veel eigenaren hun hond laten castreren en geen zin hebben in shows. Wat het nog moeilijker maakte dan dat het al was, is dat wij zijn gegaan voor een zoektocht naar een Barbet met de oude looks, een stoer uiterlijk, een vieux type. Daarnaast hadden we natuurlijk nog veel meer noten op onze zang. Een hond met een zeer betrouwbaar gedrag met een goede gezondheid en een DNA match…

We hebben veel gezocht in PawPets naar mooie lijnen met naar verhouding minder oorsprong van bekende poedels. Daarna zijn we natuurlijk naar het inteelt percentage gaan kijken via de stamboom. We hebben de websites en Facebook pagina’s van alle Europese fokkers doorgenomen, foto’s bekeken en contacten gezocht. In het voorjaar van 2019 zijn we zelfs naar Zwitserland gereden om daar naar een reu te kijken. Deze vonden we echter niet geschikt… 

Zo hebben we een selectie van mogelijke kandidaten gemaakt en deze via MyDogDNA beoordeeld of dit een goeie match met Luna zou zijn. Hierbij kan je zien wat de verwachte genetische diversiteit is voor de eventuele pups. Het is een andere manier om te kijken hoe hoog het inteelt percentage is. Hiervoor is van beide ouderhonden het DNA nodig. In het DNA is nog veel meer te zien. Daarover plaatsen nog snel nog meer informatie onder het kopje; gezondheid. 

Van de honden die hierbij zijn overgebleven hebben we de eigenaar/fokker benaderd of we ook op onze intenties een klik hadden. We zijn uitgekomen bij Barbet Hodowla Beskidiana in Polen. Door Agnieszka Świst zijn wij na zorgvuldig onderzoek in de gelegenheid gesteld een nestje te fokken met een reu die direct afstamt van een oude lijn van de Barbet. 

We zijn super vereerd dat wij de prachtige reu Konstelaceja Malej Nieszwiedzicy Fazi , met roepnaam Bruno, mogen gebruiken voor Luna. Hij is een zoon van di Barbochos Reiau de Prouvenco Ulysse en hij is een van de laatste oorspronkelijke Barbets.  

Bruno werd Pools jeugdkampioen toen hij 11 maanden werd.  Bruno heeft een geweldig karakter, hij is super sociaal, heel evenwichtig en zelfverzekerd.  Wij werden verliefd op het stoere uiterlijk van Bruno en toen we meer over hem lazen, ook op zijn karakter. Wij verwachten dat Luna in februari 2020 gedekt kan worden. Als onze droom verwezenlijkt wordt krijg ze ergens in april puppy’s. 

Wij zullen de puppies uitgebreid socialiseren gedurende de nestperiode. De vorderingen die we maken kun je dan volgen door foto’s en video’s op de Facebookpagina.

Mocht je interesse hebben in een pup uit dit bijzondere nest dan kun je inschrijven bij ons.

Inmiddels zijn alle pups natuurlijk vergeven en ze gaan binnenkort naar hun nieuwe baasjes.

Hieronder een foto van de echo van Luna!, 32 dagen!

De dekking is geslaagd, op de echo zijn 8 puppy’s geteld.

10 April 2020 zijn er 8 Puppies geboren 4 reutjes en 4 teefjes

Inmiddels zijn de pups allemaal gezond opgegroeid bij hun nieuwe begeleiders.