De Barbet

De Barbet is eigenlijk een heel oud Frans hondenras. Het was een werkhond die werd gebruikt bij de eendenjacht. Ze moesten de eenden opstoten. Als er een eend werd neergeschoten moest de hond hem gaan zoeken in het riet en dan al zwemmend naar zijn baas brengen. 

Hier heeft de hond portie een intelligentie voor nodig! Ook heeft deze hond hier een waterdichte vacht en speklaag voor nodig. Alsmede een brede ribbenkast en het liefst een wat langer lijf en natuurlijk ook zwemvliezen tussen de tenen. Zo kan hij goed zwemmen en krijgt het niet snel te koud. Voila! De Barbet!, de Franse Waterhond. 

Buiten dat de Barbet er prachtig uitziet, is het een geweldig sociaal en energiek dier. Ze vinden het enig om te wandelen, snuffelen, rennen, spelen en zwemmen. Onze Luna vindt alle manieren van spelen leuk. Met andere honden spelen, met ons maar ook alleen. De Barbet staat erom bekend lang speels te blijven. 

Nog een fijn detail van een Barbet is dat ze over het algemeen rustig in huis zijn. Luna blaft bijvoorbeeld niet als de bel gaat of als er post afgeleverd wordt. Wat wij ook heel fijn vinden is dat er geen hondenlucht in huis hangt.  

Als de hond liefdevol, respectvol en consequent begeleid worden heb je er een geweldig maatje aan. Ze gaan graag met je mee, maakt niet uit waarheen als ze er maar bij kan zijn. De andere kant is dus wel dat ze niet graag alleen zijn, hoewel een paar uurtjes, af en toe, best kan.  

Een reden om dit ras te kiezen, kan ook zijn omdat ze niet verharen. Ze hebben een namelijk een doorgroeivacht.

Veel meer over dit geweldige ras is te vinden op de site frenchwaterdog.org. Daar staat veel historie over de Barbet. Veel leesplezier!